Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
POPŻ 2014-2020 PP 2021Plus – efekty
Bank Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 PP 2021 Plus współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie kwiecień2023 – wrzesień 2023.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie zestaw roczny artykuły spożywczych:
- powidła śliwkowe,
- makaron jajeczny
- mleko UHT
- szynka wieprzowa mielona
- cukier biały
- olej rzepakowy
o wadze min. 10 kg.
Współpracowaliśmy z 15 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa kujawsko- pomorskiego:
Organizacja | Adres | Telefon |
Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w Grudziądzu | ul. Klasztorna 6 86-300 Grudziądz | 56 6429444 |
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Golubiu - Dobrzyniu | ul. Tysiąclecia 22a 87-400 Golub - Dobrzyń | 56 6835404 |
Pomorsko-Kujawskie Zrzeszenie Samopomocy Obywatelskiej”SAMPO” w Barcinie | ul. Mogileńska 5 88-190 Barcin | 52 3832626 |
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Dragaczu | Dragacz 7A 86-134 Dragacz | 52 3324870 |
Stowarzyszenie „PRO PUBLICO BONO” w Grucie | Gruta 244 86-330 Mełno | 56 4658734 |
Koło Grudziądzkie Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta w Grudziądzu | ul. Parkowa 22/24 86-300 Grudziądz | 56 6433064 |
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Książkach | ul. Bankowa 4 87-222 Książki | 56 6888110 |
Stowarzyszenie „ PROMYK” w Grudziądzu | ul. Wybickiego 38 86-300 Grudziądz | 56 4663479 wew. 128 |
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wąbrzeźnie | ul. Wolności 32 87-200 Wąbrzeźno | 56 6890400 |
Stowarzyszenie Ludzie-Ludziom w Chełmnie | Pl. Rydygiera 1 86-200 Chełmno | 56 6862801 |
Płużnicka Spółdzielnia Socjalna „Pomocna ekipa” w Płużnicy | Płużnica 64 87-214 Płużnica | 782 246 712 |
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Warlubiu | ul. Dworcowa 15 86-160 Warlubie | 52 3800531 |
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Świeciu nad Osą | 86-341 Świecie nad Osą | 56 4661951 |
Miejsko- Gminny Ośrodek pomocy Spolecznej w Radzyniu Chełmińskim | pl. Towarzystwa Jaszczurczego 9, 87-220 Radzyń Chełmiński | 56 688 60 87 |
Miejsko- Gminny Ośrodek pomocy Spolecznej w Łasinie | ul. Wodna 15 86-320 Łasin | 56 466 49 64 |
Pomoc żywnościowa trafiła do 9556 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa kujawsko-pomorskiego.
Osobom potrzebującym przekazaliśmy:
- 110,1846 ton żywności
- 12148 paczek żywnościowych
- 0 posiłków.
W ramach programu zrealizowaliśmy również działania towarzyszące o tematyce żywieniowo-dietetycznych skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 20 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 143 osoby.
PODPROGRAM 2021 – efekty
Bank Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2022 – październik 2022.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny),
- mleczne (mleko UHT),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały),
- tłuszcze (olej rzepakowy).
Współpracowaliśmy z 15 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa kujawsko- pomorskiego.
Pomoc żywnościowa trafiła do 10 834 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa kujawsko- pomorskiego.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 253,97560 ton żywności;
o 41 885 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
W ramach Podprogramu 2021 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 60 warsztatów edukacyjnych, w których udział wzięło 371 osób.
Rodzaje warsztatów:
- edukacji finansowej - 2 spotkania dla 50 uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 16 spotkań dla 65 uczestników
- Kulinarnych - 26 spotkań dla 213 uczestników
- Niemarnowania żywności - 16 spotkań dla 43 Uczestników
- Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 16 spotkań dla 65 uczestników
PODPROGRAM 2019 – efekty
- Bank Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Współpracowaliśmy z 13 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa kujawsko- pomorskiego.
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 11 095 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa kujawsko- pomorskiego.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 553,77816 ton żywności;
o 56 966 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2019 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 80 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 646 osoby
6. Rodzaje warsztatów:
- edukacji finansowej - 6 spotkań dla 42 uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 16 spotkań dla 153 uczestników
- Kulinarnych - 46 spotkań dla 341 uczestników
- Niemarnowania żywności - 12 spotkań dla 110 Uczestników
- Innych działań aktywizujących - 0 spotkań dla 0 Uczestników
- żywieniowo dietetycznych – 16 spotkań dla 153 uczestników
PODPROGRAM 2018 – efekty
- Bank Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- Współpracowaliśmy z 12 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa Kujawsko – Pomorskiego.
- Pomoc żywnościowa trafiła do 12140 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Kujawsko – Pomorskiego.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 588,898 ton żywności;
- 80392 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 79 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 1048 osoby.
- Rodzaje warsztatów:
- Ekonomiczne - 4 spotkania dla 100 uczestników
- Żywieniowe – 18 spotkań dla 231 uczestników
- Kulinarne - 37 spotkań dla 478 uczestników
- Niemarnowanie żywności - 20 spotkań dla 239 uczestników
PODPROGRAM 2017 – efekty
- Bank Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
- Współpracowaliśmy z 12 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa Kujawsko – Pomorskiego.
- Pomoc żywnościowa trafiła do 13640 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Kujawsko – Pomorskiego.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 693,16820 ton żywności;
- 106526 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2017 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 79 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 1076 osób.
- Rodzaje warsztatów:
- Ekonomiczne - 4 spotkania dla 100 uczestników
- Żywieniowe – 24 spotkania dla 309 uczestników
- Kulinarne - 37 spotkań dla 528 uczestników
- Niemarnowanie żywności - 14 spotkań dla 139 uczestników
PODPROGRAM 2016 – efekty
- W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
- Współpracowaliśmy z 12 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa kujawsko - pomorskiego
- Pomoc żywnościowa trafiła do 13455 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 601,6636 ton żywności;
- 96601 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 66 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 1027 osób.
- Rodzaje warsztatów:
· Ekonomiczne - 4 spotkań dla 94 uczestników
· Żywieniowe – 20 spotkań dla 296 uczestników
· Kulinarne - 42 spotkań dla 637 uczestników
· Niemarnowanie żywności – 0 spotkań dla 0 uczestników
PODPROGRAM 2015 – efekty
1. W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 - czerwiec 2016, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna, płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 13179 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1046,9632 ton żywności.
4. W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 60 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 1079 osób.
5. Rodzaje warsztatów:
· Ekonomiczne - 4 spotkania, 95 uczestników
· Żywieniowe – 20 spotkań, 317 uczestników
· Kulinarne - 36 spotkań, 667 uczestników
· Niemarnowanie żywności – 0 spotkań, 0 uczestników
PODPROGRAM 2014 – efekty
1. W ramach POPŻ Podprogram 2014, który był realizowany w okresie grudzień 2014 – luty 2015, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak: mleko, makaron świderki, mielonka wieprzowa, cukier, olej rzepakowy.
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 10382 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 133,518 ton żywności.