PODPROGRAM 2019 - efekty

1. Bank Zywnosci w Grudziadzu realizowal Program Operacyjny Pomoc Zywnosciowa Podprogram 2019 wspólfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebujacym, którego celem bylo zapewnienie najubozszym mieszkancom Polski pomocy zywnosciowej oraz uczestnictwa w dzialaniach w ramach srodków towarzyszacych w okresie grudzien 2019 - wrzesien 2020.
2. Osoby potrzebujace otrzymaly bezplatnie artykuly spozywcze: . warzywne i owocowe (groszek z marchewka, fasola biala, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jablkowy, powidla sliwkowe); . skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryz bialy, kasza gryczana, herbatniki maslane), . mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewajacy), . miesne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju), . cukier (cukier bialy, miód wielokwiatowy), . tluszcze (olej rzepakowy), . dania gotowe (golabki w sosie pomidorowym). 2. Wspólpracowalismy z 13 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa kujawsko- pomorskiego.
3. Pomoc zywnosciowa trafila do 11 095 osób znajdujacych sie w trudnej sytuacji zyciowej z terenu województwa kujawsko- pomorskiego.
4. Wydalismy osobom potrzebujacym:
- 553,77816 ton zywnosci;
- 56 966 paczek zywnosciowych;
- 0 posilków;
5. W ramach Podprogramu 2019 realizowalismy równiez dzialania towarzyszace skierowane do osób korzystajacych z pomocy zywnosciowej. W ramach tych dzialan przeprowadzilismy lacznie 80 warsztatów edukacyjnych, w których wziely 646 osoby 6. Rodzaje warsztatów:

. edukacji finansowej - 6 spotkan dla 42 uczestników

. zywieniowo dietetycznych - 16 spotkan dla 153 uczestników

. Kulinarnych - 46 spotkan dla 341 uczestników

. Niemarnowania zywnosci - 12 spotkan dla 110 Uczestników

. Innych dzialan aktywizujacych - 0 spotkan dla 0 Uczestników

PODPROGRAM 2018 - efekty

1. Bank Zywnosci w Grudziadzu realizowal Program Operacyjny Pomoc Zywnosciowa Podprogram 2018 wspólfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebujacym, którego celem bylo zapewnienie najubozszym mieszkancom Polski pomocy zywnosciowej oraz uczestnictwa w dzialaniach w ramach srodków towarzyszacych w okresie wrzesien 2018 - czerwiec 2019.
2. Osoby potrzebujace otrzymaly bezplatnie artykuly spozywcze:
. warzywne i owocowe (groszek z marchewka, fasola biala, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidla sliwkowe); . skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryz bialy, kasza gryczana, herbatniki maslane), . mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewajacy), . miesne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju), . cukier (cukier bialy, miód wielokwiatowy), . tluszcze (olej rzepakowy), . dania gotowe (golabki w sosie pomidorowym). 3. Wspólpracowalismy z 12 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa Kujawsko - Pomorskiego. 4. Pomoc zywnosciowa trafila do 12140 osób znajdujacych sie w trudnej sytuacji zyciowej z terenu województwa Kujawsko - Pomorskiego. 5. Wydalismy osobom potrzebujacym: . 588,898 ton zywnosci; . 80392 paczek zywnosciowych; . 0 posilków; 6. W ramach Podprogramu 2018 realizowalismy równiez dzialania towarzyszace skierowane do osób korzystajacych z pomocy zywnosciowej. W ramach tych dzialan przeprowadzilismy lacznie 79 warsztatów edukacyjnych, w których wziely udzial 1048 osoby.
7. Rodzaje warsztatów:
. Ekonomiczne - 4 spotkania dla 100 uczestników

. Zywieniowe - 18 spotkan dla 231 uczestników

. Kulinarne - 37 spotkan dla 478 uczestników

. Niemarnowanie zywnosci - 20 spotkan dla 239 uczestników

PODPROGRAM 2017 - efekty

1. Bank Zywnosci w Grudziadzu realizowal Program Operacyjny Pomoc Zywnosciowa Podprogram 2017 wspólfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebujacym, którego celem bylo zapewnienie najubozszym mieszkancom Polski pomocy zywnosciowej oraz uczestnictwa w dzialaniach w ramach srodków towarzyszacych w okresie sierpien 2017 - czerwiec 2018. 2. Osoby potrzebujace otrzymaly bezplatnie artykuly spozywcze:
. warzywne i owocowe (groszek z marchewka, fasola biala, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidla sliwkowe); . skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryz bialy, kasza gryczana, herbatniki maslane), . mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewajacy), . miesne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju), . cukier (cukier bialy, miód wielokwiatowy), . tluszcze (olej rzepakowy), . dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami). 3. Wspólpracowalismy z 12 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa Kujawsko - Pomorskiego.
4. Pomoc zywnosciowa trafila do 13640 osób znajdujacych sie w trudnej sytuacji zyciowej z terenu województwa Kujawsko - Pomorskiego.
5. Wydalismy osobom potrzebujacym:
. 693,16820 ton zywnosci; . 106526 paczek zywnosciowych; . 0 posilków; 6. W ramach Podprogramu 2017 realizowalismy równiez dzialania towarzyszace skierowane do osób korzystajacych z pomocy zywnosciowej. W ramach tych dzialan przeprowadzilismy lacznie 79 warsztatów edukacyjnych, w których wziely 1076 osób. 7. Rodzaje warsztatów:
. Ekonomiczne - 4 spotkania dla 100 uczestników

. Zywieniowe - 24 spotkania dla 309 uczestników

. Kulinarne - 37 spotkan dla 528 uczestników

. Niemarnowanie zywnosci - 14 spotkan dla 139 uczestników

PODPROGRAM 2016 - efekty

1. W ramach POPZ Podprogram 2016, który byl realizowany w okresie sierpien 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujacych trafily takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryz bialy 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewajacy 2,4 kg, groszek z marchewka 3,20 kg, fasola biala 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidla sliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier bialy 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
2. Wspólpracowalismy z 12 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa kujawsko - pomorskiego
3. Pomoc zywnosciowa trafila do 13455 osób znajdujacych sie w trudnej sytuacji zyciowej.
4. Wydalismy osobom potrzebujacym:
o 601,6636 ton zywnosci;
o 96601 paczek zywnosciowych;
o 0 posilków;
5. W ramach Podprogramu 2016 realizowalismy równiez dzialania towarzyszace skierowane do osób korzystajacych z pomocy zywnosciowej. W ramach tych dzialan przeprowadzilismy lacznie 66 warsztatów edukacyjnych, w których wziely udzial 1027 osób.
6. Rodzaje warsztatów:
. Ekonomiczne - 4 spotkan dla 94 uczestników . Zywieniowe - 20 spotkan dla 296 uczestników . Kulinarne - 42 spotkan dla 637 uczestników . Niemarnowanie zywnosci - 0 spotkan dla 0 uczestników

PODPROGRAM 2015 - efekty

1. W ramach POPZ Podprogram 2015, który byl realizowany w okresie maj 2015 - czerwiec 2016, do osób potrzebujacych trafily takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron swiderki, ryz bialy, kasza jeczmienna, platki kukurydziane, kawa zbozowa, groszek z marchewka, koncentrat pomidorowy, dzem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie wlasnym, cukier, olej rzepakowy.
2. Pomoc zywnosciowa trafila do 13179 osób znajdujacych sie w trudnej sytuacji zyciowej. 3. Wydalismy osobom potrzebujacym ponad 1046,9632 ton zywnosci.
4. W ramach Podprogramu 2015 realizowalismy równiez dzialania towarzyszace skierowane do osób korzystajacych z pomocy zywnosciowej. W ramach tych dzialan przeprowadzilismy lacznie 60 warsztatów edukacyjnych, w których wziely udzial 1079 osób.
5. Rodzaje warsztatów:
. Ekonomiczne - 4 spotkania, 95 uczestników . Zywieniowe - 20 spotkan, 317 uczestników . Kulinarne - 36 spotkan, 667 uczestników . Niemarnowanie zywnosci - 0 spotkan, 0 uczestników

PODPROGRAM 2014 - efekty

1. W ramach POPZ Podprogram 2014, który byl realizowany w okresie grudzien 2014 - luty 2015, do osób potrzebujacych trafily takie produkty jak: mleko, makaron swiderki, mielonka wieprzowa, cukier, olej rzepakowy. 2. Pomoc zywnosciowa trafila do 10382 osób znajdujacych sie w trudnej sytuacji zyciowej. 3. Wydalismy osobom potrzebujacym ponad 133,518 ton zywnosci.

[1] W okresie epidemiologicznym OPS/OPL może kwalifikować w sposób zdalny na podstawie złączników 5.1, 6.1, 7.1