PODPROGRAM 2015 – efekty

1.       W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 - czerwiec 2016, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna, płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.

2.       Pomoc żywnościowa trafiła do 13179 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

3.       Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1046,9632 ton żywności.

4.  W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 60 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 1079 osób.

5.       Rodzaje warsztatów:

·         Ekonomiczne - 4 spotkania, 95 uczestników

·         Żywieniowe – 20 spotkań, 317 uczestników

·         Kulinarne - 36 spotkań, 667 uczestników

·         Niemarnowanie żywności – 0 spotkań, 0 uczestników