Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
PODPROGRAM 2015 – efekty
1. W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 - czerwiec 2016, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna, płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 13179 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1046,9632 ton żywności.
4. W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 60 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 1079 osób.
5. Rodzaje warsztatów:
· Ekonomiczne - 4 spotkania, 95 uczestników
· Żywieniowe – 20 spotkań, 317 uczestników
· Kulinarne - 36 spotkań, 667 uczestników
· Niemarnowanie żywności – 0 spotkań, 0 uczestników